www.autoelektronika.hu - Autó kényelmi és védelmi elektronika

Lézer Blokkoló


INFORMÁCIÓ: 06 (20) 411-33-92     /    

KépKiyo Laser Pro 3 lézerblokkoló

Kiyo Laser Pro 3 lézerblokkoló Technikai jellemzők:

Használható minden járműnél.

KépKIYO LaserPro3 - 3 blokkolófejes lézerblokkoló, hatásos védelmet nyújt az alsó- és középkategóriás autóknál is. Kiváló ár/érték arány, az EXTRA vékony blokkoló transzponderek könnyebbé teszik a beszerelést! A KIYO LaserPro3 képes blokkolni a legújabb lézeres sebességmérő műszereket is (pl.: SCS-102, ProLaserIII). A lézeres mérést 2000m-en belül képes észlelni, a blokkolás pedig 100-2000m között a legeredményesebb. A termék méltán szerzett magának hírnevet 2,5 cm mélységű, aprócska lézerblokkoló transzpondereivel (blokkoló szenzorok, "szemek") és kiemelkedően kedvező árával. A termék 3db érzékelő-blokkoló transzponderrel rendelkezik. A készülék célja: A KIYO LaserPro3 célja nem a gyorshajtás elősegítése, hanem a véletlen sebességtúllépésből eredő következmények megelőzése, a nyugodtabb, biztonságosabb, kiegyensúlyozottabb vezetés elősegítése. Minden esetben tartsa be a sebességhatárokat, és közlekedjen a látási és útviszonyoknak megfelelően!

KépMűködése: A KIYO LaserPro3 csak a lézeres sebességmérőket képes zavarni (radaros mérőeszközöket minőségi EURO változatú radardetektorok tudják előjelezni, mint például a KIYO, vagy Escort radardetektorok). A lézeres sebességmérő eszközök a radaros sebességmérő készülékek után jelentek meg. A lézeres sebességmérő egységek már egy sokkal kifinomultabb technológiát képviselnek, a gépjármű távolság változtatásából állapítják meg a pontos sebességet. A lézeres eszközök nagyon gyorsak és pontosak, hiszen másodpercenként akár 200-szor is képesek megmérni az adott jármű sebességét. A lézeres mérést, a radaros mérésekkel szemben nem lehet előre jelezni, mivel a lézeres sebességmérő eszközök nem radarhullámokat bocsátanak ki magukból, hanem egy bizonyos hullámhosszú, láthatatlan fénycsóvát. Ezt a fénycsóvát már csak akkor tudjuk érzékelni, ha járművünkre irányították a mérőeszközt, viszont ekkor már az autónk sebességét bemérték. A Magyarországon elterjedt mérőeszközök a mérés során felvételt készítenek a sebességmérésről, így ha már egyszer bemérték a járművünk sebességét, hiába lassítunk, a kamerához közeledve a rendszámunkról és a gyorshajtásunk tényéről is felvétel fog készülni. Így tehát a lézeres mérések ellen hatásosan lézerblokkoló segítségével tudunk védekezni. A KIYO LaserPro3 egy olyan lézerblokkoló, amely akár a mérés pillanatától kezdve képes zavarni a lézeres sebességmérőből kibocsátott jeleket, így a lézeres mérőeszköz kijelzőjén a sebesség helyett három vízszintes vonal jelenik meg. A készüléket kikapcsolni a készülék kijelzőjén, vagy egy kiegészítő kapcsoló (külön kapható, a csomag nem tartalmazza) segítségével lehetséges.

A készülék használata: A KIYO LaserPro3 a gyújtás ráadásakor bekapcsol, majd a járműben található belső egységen hang- és fényjelzést ad az aktiválásról és az önteszt állapotáról. Ha a készülék mérést érzékel, azonnal elkezdi zavarni a lézeres sebességmérő eszközt, és fény- és hangjelzéssel jelzi a vezető számára, hogy jelen pillanatban mérik a gépjárművét. Ekkor járművünkkel körültekintően, a mögöttünk haladókat figyelembe véve le kell lassítani, és a készülék kijelzőjén található kapcsoló vagy kiegészítő kapcsoló (külön kapható, a csomag nem tartalmazza) segítségével ki kell kapcsolni a készüléket. A lézeres sebességmérőt tilos folyamatosan zavarni, ezért a kívánt sebesség elérése után azonnal kapcsolja ki a készüléket!

Magyarországon a 175/2003 (X.28.) Kormányrendelet hatályba lépését követően a radardetektorok és a lézerblokkolók nem tartoznak a "közbiztonságra különösen veszélyes eszközök" kategóriájába. FIGYELEM! Nem minden országban engedélyezett a traffipaxjelzők és lézerblokkolók használata, ezért kérjük minden esetben győződjön meg az adott ország érvényes jogszabályairól! Külföldön csak saját felelősségre birtokoljon vagy használjon bármilyen radardetektort vagy lézerblokkolót.

Lézerblokkolónk transzpondereit (érzékelő-blokkoló "szemek") mindig tartsuk tisztán! Esős, havas, saras időben takarítsuk le ezeket, hasonlóan, mint járművünk fényszóróit. Ellenkező esetben a készülék hatásfoka jelentősen csökken! Traffipaxjelzők használata esetén ritkán előfordulhatnak olyan szituációk, amikor későn, vagy egyáltalán nem jeleznek bizonyos külső körülmények miatt. Ez a fizika törvényszerűségei miatt fordulhat elő (erős napsugárzás, fénytörés, esős idő, hó, elkoszolódott transzponderek stb...), nem a készülék hibás működése az oka. A gyártó és a forgalmazó semmilyen felelősséget nem vállal a sebességtúllépésből eredő büntetésekért és egyéb következményekért!

Kép


A lap tetejére | Főoldal | Kapcsolat | Árlista
www.autoelektronika.hu